De Volkswagen t2 camper zoektocht ten einde?

Categories:Over Bessie
camper voet

Othniël heeft de afgelopen week al een aantal Volkswagen t2 campers bekeken –en héél veel kilometers gereden- maar daar zat ónze volkswagen camper zeker niet bij.

Wel een aantal echte oldtimers waardoor Othniël zich ging afvragen of een oldtimer voor ons wel zo’n goed idee is.
Dikke lagen vet om de t2 busjes in ‘goede staat’ te houden, lelijke laklagen, schoenen-uit-overal-van-afblijven interieurs…
Je kunt het zo gek niet bedenken wat we zijn tegengekomen met onze t2 camper zoektocht!

Maar vandaag hebben we weer een aantal afspraken staan. Othniël is de middag vrij, we nemen onze meiden mee en de rit kan beginnen.
We hebben afgesproken tussen Utrecht en Maarssen en zodra we aankomen zien we daar een wel heel schattige Volkswagen t2 camper op de parkeerplaats staan!
De bekende kriebel… zou dit hem dan zijn?
Ahum geen hem maar een haar. De eigenaar stelt ons voor aan deze vrouwelijke camper met de naam Bessie.
Ze dankt de naam aan haar nummerbord. We moeten er om lachen met elkaar. Stiekem voelt dat toch wel heel goed, het t2 busje wordt steeds leuker J

We rijden er een stukje mee en voelen ons meteen heel vertrouwd met deze Volkswagen t2 camper. Onze oudste dochter gaat meteen op de stoel zitten en gaat op zoek naar haar kleurtjes in de tas. Voor ons een kleine bevestiging dat de camper ook voor haar vertrouwd aanvoelt.

Er komen over twee dagen nog anderen geïnteresseerden bij de camper kijken en ik betrap me er op dat ik zit te denken dat we, als we deze Volkswagen t2 camper willen overnemen, snel moeten zijn. Want stel je voor dat Bessie naar een ander gaat…

We gaan naar een volgende afspraak, een heel stuk verder… De meiden beginnen het een beetje moe te worden maar als we daar aankomen is er speelgoed en er zijn paaseitjes.
Wat wil een kind nog meer!
Natuurlijk hebben wij vooral oog voor de gele Volkswagen t2 camper maar dit is niet helemaal wat we gehoopt hadden. De camper heeft een mooi interieur waar toch nog het één en ander aan afgewerkt moet worden maar met name de buitenkant van deze Volkswagen t2 is flink beschadigd.
Uiteindelijk gaan we onderweg even wat eten en gaan we “+en en –en”.
Goede buitenkant, mooi interieur, een lelijke diepe kras en deuk in de buitenkant… Alles wordt tegen elkaar afgewogen.
Telkens komen we weer uit op Bessie, de mooie oranje Volkswagen t2 camper.

Volkswagen t2 Camper huren
We bellen nog eens met de eigenaar en het is bijna niet te geloven…
Dan nemen we de beslissing dat dit dr is!
We kijken elkaar met een grote grijns aan… laat de tijd maar héél snel gaan zodat we onze Volkswagen camper kunnen gaan ophalen!