Het Volkswagen busje huren & Bommen en granaten!

camper voet

Het Volkswagen busje huren & Bommen en granaten!

De boekenkist van Hugo de Groot, de Middeleeuwen, Hollandse Waterlinie…
Wanneer jullie het Volkswagen busje huren (zo’n super leuke VW t2!)  komt alles samen wanneer jullie de route langs Slot Loevestein laten gaan. Vanaf  het vertrekpunt in Asperen is Slot Loevestein slechts 17.1 kilometer rijden als je het pondje bij Brakel pakt. Niet alleen het Slot is uniek maar zeker ook de ligging is bijzonder. Hier komen Maas en Waal samen én Gelderland, Brabant en Zuid-Holland raken elkaar. Juist op dit unieke plekje liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen.
Slot_loevestein_retrobus.nl
Tegenwoordig kennen we Slot Loevestein allemaal als gevangenis waar Hugo de Groot uit ontsnapte in een boekenkist en daarnaast als onderdeel van de Hollandse Waterlinie.

Wanneer jullie het Volkswagen busje huren en Slot Loevestein bezoeken kun je de sfeer van een 18e eeuws soldatendorp helemaal beleven tijdens de nieuwe knallende presentatie 1001 bommen en granaten. Op verschillende plaatsen in de vesting, bijgebouwen en het kasteel zijn interactieve presentaties te vinden met ridders, gevangenen en soldaten in de hoofdrol. Samen brengen ze de explosieve geschiedenis van de vesting en haar bewoners.
1001 bommen en granaten

Slot Loevestein is een uniek en prachtig en dan kunnen we ook zeker de omgeving rondom het Slot aanbevelen!
Want wat is de natuur daar mooi voor een wandeling. Even jullie rit met het Volkswagen busje onderbreken, de benen strekken en bij lekker weer picknicken aan de Waal of in het gras…
natuur - retrobus.nl
Benieuwd naar de evenementen op Slot Loevestein, openingstijden e.d?
Wanneer je deze link volgt kom je op de website van Slot Loevestein.

Volkswagen busje bij Slot Loevestein  Volkswagen busje huren | Slot Loevestein 01279715 Loevestein Luchtopname Riddetoernooi - Retrobus Slot_Loevestein veldslag - Retrobus