Het onderhoud van onze VW busjes!

Categories:Uncategorized
camper voet

Van de vering van Bessie tot een druppelende Bertus… Wintertijd? Onderhoudstijd!

Lees hier meer over het onderhoud van onze VW busjes;

Tsja het is natuurlijk niet alleen maar pret, een VW camperbusje hebben… Regelmatig vragen de busjes om onderhoud en kunnen we aan de slag.

Nu is het een luxe dat onze schuin-overburen een garagebedrijf hebben en inmiddels kennen ze onze busjes  dan ook van binnen en van buiten 😉. Vorig seizoen hadden we alleen het echt nodige onderhoud gedaan doordat we privé ook een drukke tijd hadden met zwangerschap en veel klussen om het huis. Maar onze wenslijst  en to-do lijst voor de VW busjes werd steeds groter. En dus hebben we de afgelopen winterperiode gebruikt om weer een aantal dingen af te strepen.
onderhoud van onze vw busjes

Zo waren de voorstoelen van  Bessie wel aan vervanging toe. Het leer van de stoelen werd almaar slechter en de huurders die op de bijrijdersstoel hebben gezeten weten dat de vering niet meer was zoals ‘ie hoort te zijn… Inmiddels hebben we heeerlijke stoelen die prachtig zijn bekleed en vakkundig voorzien zijn van vering 😉


onderhoud van onze vw busjesonderhoud van onze vw busjes

Ook bij Bertus hadden we de wens om het stroomcircuit te optimaliseren. Het gebeurde wel eens dat de accu leeg was of dat het koelkastje uitviel. Inmiddels heeft een elektricien zich meer dan een dag over de stroomtoestand gebogen en is ook dat super fijn opgelost!

onderhoud van onze vw busjes

En dan hadden we als groot to-do puntje de olie bij Bertus. Ondanks dat de motor er al eens uit was gehaald de reparateur zich er al vaak over had gebogen en we telkens dachten dat het nu dan toch was opgelost, bleef er maar wat olie uit Bertus druppen.

In de rust van de winter was er eindelijk tijd om de bus weer helemaal te ontleden en ja hoor… de oorzaak is helemaal verholpen. Bertus blij, wij blij, jullie blij 😊

En dan zijn we nu onze laatste wensjes aan het uitvoeren. Een haakje hier, een schroefje daar, een dromenvanger, beddengoed en afwasborstels… Langzaamaan zijn wij ons aan het klaar maken voor het nieuwe seizoen. Wij kijken er naar uit!


[ Onderhoud van onze VW busjes ]